Workshop schrijven voor het web

Schrijf jij weleens teksten voor een website? Of stuur je af en toe een e-mailnieuwsbrief? Misschien heb je een blog? In al die gevallen wil je wel dat lezers jouw tekst ook echt gaan lezen. En vaak wil je ook dat ze nog iets doen. Bijvoorbeeld een product bestellen of zich ergens voor aanmelden.

De kunst op internet is om je bezoekers vast te houden en te verleiden. Je wilt niet dat ze doorklikken naar de website van een ander. Of dat ze jouw nieuwsbrief meteen in de prullenmand laten verdwijnen. Maar hoe pak je dat aan?

Daarvoor moeten je teksten voldoen aan de bijzondere eisen die het internet stelt. Kort, bondig, helder, scanbaar, converterend en goed vindbaar voor Google, het is zomaar een greep uit al die eisen. In de workshop schrijven voor het web leer je teksten schrijven die aan al die eisen voldoen.

Inhoud van de workshop

De workshop is een mix van theorie en oefeningen en duurt 3 uur. Een laptop heb je niet nodig. Na afloop van de workshop ken je de basisregels waaraan teksten voor internet moeten voldoen. Je hebt genoeg geleerd om zelf betere webteksten te schrijven.

Dit komt aan bod:

  • Schrijven voor een beeldscherm
  • Leesgedrag van mensen op internet
  • Google en zoekmachine-optimalisatie (SEO)
  • Omgaan met hyperlinks
  • Structuur van de tekst en scanbaar schrijven
  • Een tekst zo schrijven dat je je doel bereikt

Wanneer?
Deze workshop verzorgen wij zowel overdag als ‘s avonds. Binnenkort worden de workshopdagen voor het voorjaar van 2019 bekendgemaakt.

Aantal deelnemers
Aan de workshop kunnen maximaal 8 personen deelnemen.

Kosten
Deze workshop kost € 90,00 excl. 21% btw. In deze prijs is het lesmateriaal inbegrepen.

 

Aanmelden of meer informatie

Vul je naam in

Vul je e-mailadres in

Vul je telefoonnummer in

Anti-spam code
captcha

Vul de anti-spam code in. Druk dan op verzenden.